Breda International Airport

The sky is the limit

Breda International Airport

The sky is the limit

Er zijn van die projecten waar je extra trots op bent. Niet omdat ze per se heel erg ingewikkeld waren, maar wel omdat ze heel uniek zijn. En werken aan het eerste International Airport in de regio valt daar zeker onder!

Realisatie vanaf het begin

Ongeveer 5 jaar geleden werd fase 1 van Breda International Airport gerealiseerd. Een kantoorpand en hangars verrezen op het terrein langs de A58 aan de rand van Bosschenhoofd. Hiervoor mocht Elkor destijds al verlichting en zonnepanelen aanleveren.

Duurzame oplossingen volgens de nieuwste regelgeving

De samenwerking verliep zo goed, dat fase 2 en fase 3 nu ook door Elkor uitgevoerd mogen worden. Er komen 12 hangars bij en al deze nieuwe hangars mogen verlicht worden door Elkor en zullen voorzien worden van zonnepanelen op het dak. Iets meer dan in fase 1, want de Energie Prestatie Coëfficiënt is inmiddels wat strenger geworden.

De diversiteit van Elkor

En ook bij dit project kan Elkor zijn diversiteit goed laten zien. Alle ruimtes zijn namelijk voorzien van brandbeveiligingssystemen, niet onbelangrijk voor een vliegveld! Het systeem is aangelegd volgens NEN2575 norm en om de kwaliteit en werking te kunnen garanderen voert Elkor maandelijks controle en indien nodig onderhoud uit.

Breda International Airport was en is voor ons een ontzettend leuk project om aan te werken. The Sky is the limit!

Gerelateerde cases

Wij helpen u graag. Dat is de kracht van samen!